10 Novel·les Contemporànies Escrites Per Autors De Tot El Món

Benvinguts a LlibreTeca! En aquest article us presentarem una selecció de 10 Novel·les Contemporànies escrites per autors de tot el món. Submergeix-te en aquestes històries fascinants i descobreix la diversitat i la riquesa de la literatura actual. Des d'Amèrica Llatina fins a Europa, passant per Àsia i Àfrica, aquestes obres us transportaran a diferents cultures i realitats. No t'ho perdis!

⭐ Índex de contingut

Les 10 millors novel·les contemporànies d'autors globals: una immersió literària imperdible.

Les millors 10 novel·les contemporànies d'autors globals: una immersió literària imperdible.

1. "Cent anys de solitud" de Gabriel García Márquez: Una obra mestra que barreja realitat i fantasia en un relat generacional.

2. "Tòquio Blues" d'Haruki Murakami: Una història malenconiós ambientada a la Tòquio dels anys 60, plena de personatges memorables.

3. "El gran Gatsby" de F. Scott Fitzgerald: Una crítica a la decadència de la societat nord-americana als anys 20, narrada amb elegància i estil.

4. "Mil sols esplèndids" de Khaled Hosseini: Un retrat esquinçador de la vida a l'Afganistan durant dècades de guerra i conflicte.

5. "L'ombra del vent" de Carlos Ruiz Zafón: Un viatge pel misteriós Cementiri dels Llibres Oblidats a la Barcelona de postguerra.

6. "Els jocs de la fam" de Suzanne Collins: Una saga distòpica plena d'acció i suspens, que ha esdevingut un fenomen mundial.

7. "1984" de George Orwell: Una obra visionària que retrata una societat controlada per un govern totalitari.

8. "Crònica d'una mort anunciada" de Gabriel García Márquez: Una novel·la breu però impactant que narra la història d?un assassinat anunciat.

9. "L'amor en els temps del còlera" de Gabriel García Márquez: Una història d'amor i esperança que abasta dècades a la vida dels seus protagonistes.

10. "El curiós incident del gos a mitjanit" de Mark Haddon: Una novel·la enginyosa i commovedora que narra la història d'un nen amb síndrome d'Asperger.

Aquestes novel·les contemporànies ens transportaran a diferents mons i ens faran reflexionar sobre diferents aspectes de la vida. Són obres imprescindibles per a qualsevol amant de la literatura, que demostren el poder de les paraules per emocionar i transcendir fronteres.

Novel·les Contemporànies que exploren la identitat i la multiculturalitat

Resum: En aquest apartat es presentaran novel·les contemporànies escrites per autors de diferents parts del món que aborden temàtiques relacionades amb la identitat i la multiculturalitat. Aquestes obres ens conviden a reflexionar sobre la interacció entre diverses cultures i com això influeix en la formació de la nostra identitat.

Exemples de novel·les:

 • "Americanah" de Chimamanda Ngozi Adichie: Aquesta novel·la nigeriana-nord-americana narra la història d'Ifemelu, una jove nigeriana que emigra als Estats Units i ha d'enfrontar-se als reptes d'adaptar-se a una nova cultura mentre manté la seva identitat africana.
 • "El guardià entre el sègol" de JD Salinger: Encara que escrita a la dècada de 1950, aquesta obra segueix sent rellevant a causa de la seva exploració de l'adolescència i les lluites per trobar una identitat pròpia en un món canviant.
 • "L'amant japonès" d'Isabel Allende: En aquesta novel·la, l'autora xilena aborda la història d'amor entre una jove polonesa refugiada durant la Segona Guerra Mundial i un jove japonès-americà, explorant les conseqüències de la guerra a la identitat i la recerca de pertinença.

Novel·les contemporànies que desafien els límits narratius

Resum: Aquesta secció se centrarà en novel·les contemporànies que trenquen amb les estructures narratives tradicionals i experimenten amb noves maneres de contar històries. Aquestes obres desafien els límits establerts i ens conviden a explorar diferents perspectives i estils literaris.

Exemples de novel·les:

 • "Cent anys de solitud" de Gabriel García Márquez: Aquesta icònica novel·la llatinoamericana utilitza el realisme màgic per narrar la història de la família Buendía al llarg de diverses generacions, fusionant el fantàstic amb el quotidià.
 • "2666" de Roberto Bolaño: Aquesta obra de l'autor xilè-mexicà és una novel·la fragmentada que combina diferents trames i personatges per crear un retrat complex de la societat contemporània i els seus problemes.
 • "Rayuela" de Julio Cortázar: Considerada una de les obres més importants del boom llatinoamericà, aquesta novel·la trenca amb la linealitat tradicional i permet al lector triar el seu propi recorregut a través dels capítols, oferint múltiples possibilitats de lectura.

Novel·les contemporànies que aborden temes socials i polítics

Resum: En aquesta secció es destacaran novel·les contemporànies escrites per autors de tot el món que exploren temes socials i polítics rellevants a la nostra societat actual. Aquestes obres ens conviden a reflexionar sobre problemàtiques com ara la injustícia, la desigualtat i la lluita pels drets humans.

Exemples de novel·les:

 • "1984" de George Orwell: Aquesta distòpia clàssica ens submergeix en un futur totalitari on la vigilància extrema i la manipulació de la informació són eines de control del govern.
 • "Assaig sobre la ceguesa" de José Saramago: Aquesta novel·la de l'autor portuguès aborda el tema de la ceguesa sobtada que es propaga entre la població i les conseqüències socials i morals que això comporta.
 • "La casa dels esperits" d'Isabel Allende: Ambientada en un context polític i social convuls, aquesta novel·la xilena retrata la lluita per la justícia i els drets humans a través de diverses generacions d'una família.

  Preguntes Freqüents

  Quines són les 10 millors novel·les contemporànies escrites per autors de tot el món?

Les 10 millors novel·les contemporànies escrites per autors de tot el món són subjectives i poden variar segons els gustos de cada persona. Tot i això, algunes opcions populars inclouen:

1. "Cent anys de solitud" de Gabriel García Márquez (Colòmbia)
2. "1984" de George Orwell (Regne Unit)
3. "El gran Gatsby" de F. Scott Fitzgerald (Estats Units)
4. "Tòquio Blues" de Haruki Murakami (Japó)
5. "L'amor en els temps del còlera" de Gabriel García Márquez (Colòmbia)
6. "Els pilars de la Terra" de Ken Follett (Regne Unit)
7. "Crònica d'una mort anunciada" de Gabriel García Márquez (Colòmbia)
8. "Assaig sobre la ceguesa" de José Saramago (Portugal)
9. "L'ombra del vent" de Carlos Ruiz Zafón (Espanya)
10. "2666" de Roberto Bolaño (Xile)

Aquestes són només algunes opcions destacades, però hi ha moltes altres novel·les contemporànies escrites per diversos autors que també mereixen ser esmentades.

Quina és la novel·la contemporània més venuda escrita per un autor de qualsevol país?

La novel·la contemporània més venuda escrita per un autor de qualsevol país és "Cent anys de solitud" de l'escriptor colombià Gabriel García Márquez.

Quines són les 10 novel·les contemporànies més influents escrites per autors internacionals?

És difícil seleccionar només 10 novel·les contemporànies més influents escrites per autors internacionals, ja que hi ha moltes obres de gran importància. No obstant això, algunes podrien ser: "Cent anys de solitud" de Gabriel García Márquez, "1984" de George Orwell, "El gran Gatsby" de F. Scott Fitzgerald, "En el camí" de Jack Kerouac, "Rayuela" de Julio Cortázar, "L'ombra del vent" de Carlos Ruiz Zafón, "Els jocs de la fam" de Suzanne Collins, "Harry Potter i la pedra filosofal" de JK Rowling, "Sapiens: D'animals a déus" de Yuval Noah Harari i "El codi Da Vinci" de Dan Brown.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pujar
caCatalà